05 Μαρτίου 2014

Κυριακή 9 Μαρτίου,ο Πειραιάς τιμά τον Νίκο Λεγάκη

Σε αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του Νίκου Λεγάκη στα Καμίνια αλλά και σε ολόκληρο τον Πειραιά, ο Δήμος Πειραιά, τιμά τον μεγάλο Καμινιώτη ιατρό δίνοντας το όνομά του στην κεντρική πλατεία των Καμινίων.Ο Νίκος Λεγάκης υπήρξε στήριγμα για όσους Πειραιώτες αναζήτησαν τις ιατρικές του συμβουλές, αλλά και μπροστάρης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Πειραιά με το συνδυασμό ΑΚΙΚΑΠ που ο ίδιος ίδρυσε, υπηρετώντας για αρκετά χρόνια τον πειραϊκό λαό από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.
Έτσι λοιπόν, ο Δήμος  θα μετονομάσει την κεντρική πλατεία των Καμινίων επί των οδών Δωδεκανήσου & Αγίου Ελευθερίου σε πλατεία Νικολάου Λεγάκη.
O Νίκος Λεγάκης:


Ο Νίκος Λεγάκης γεννήθηκε, μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά. Φοίτησε στην Οδοντιατρική και μετά διετή παρακολούθηση, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και υπηρέτησε επί 35 συναπτά χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε, κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, στα Νοσοκομεία Ιπποκράτειο Αθηνών, Γενικό Κρατικό Νικαίας και Αττικόν.
Το 2002, μαζί με άλλες και άλλους Πειραιώτισσες και Πειραιώτες ίδρυσαν την αυτόνομη κίνηση «ΑΚΙΚΑΠ» και κατήλθε σαν υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς. Η ΑΚΙΚΑΠ συγκέντρωσε 5000 ψήφους και έκτοτε συνεχίζει τη δράση της. Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 κατήλθε υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ - Οι γειτονιές του Πειραιά» και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.
Η «Συμμαχία στον Πειραιά» τον επέλεξε και τον είχε προτείνει ως υποψήφιο Δήμαρχο, για τρίτη συνεχή φορά, για τις δημοτικές εκλογές του 2010 στο Δήμο Πειραιά.