21 Φεβρουαρίου 2014

Μια σπουδαία Πρωτοβουλία


Tους πρώτους δημοτικούς λαχανόκηπους ετοιμάζεται να δημιουργήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.
Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία που ξεκινά, σε κοινόχρηστη έκταση του Δήμου, η διαμόρφωση αγροτεμαχίων στα οποία θα εγκαθίστανται οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν και θα είναι δημότες και μέλη του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει η σελίδα του δήμου, η διάρκεια χρήσης του κάθε μικρού λαχανόκηπου θα είναι ένα έτος, ενώ θα υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης εφόσον συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε δικαιούχους οι οποίοι δεν διαθέτουν αγροτική γη ή άλλη ιδιοκτησία γης, κοντά στην κατοικία τους, στην οποία θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν τους δικούς τους κήπους, ενώ ο χώρος θα είναι περιφραγμένος, το έδαφος προετοιμασμένο (φρεζαρισμένο) για τη φύτευση εποχιακών οπωροκηπευτικών και θα υπάρχει και παροχή νερού για την άρδευσή του.