21 Φεβρουαρίου 2014

Σγουρός: «Ψευδή και συκοφαντικά τα όσα αναφέρει ο κ. Γαλανός για τον υποτιθέμενο αποκλεισμό του Αλ. Τσίπρα»

Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός απάντησε στις αιτιάσεις του περιφερειακού συμβούλου Ν. Γαλανού, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου «για τον υποτιθέμενο αποκλεισμό του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Υποψήφιου Προέδρου της Ε.Ε., κ. Αλ. Τσίπρα από το Πρόγραμμα της 6ης Διάσκεψης των Περιφερειών και των Πόλεων>>.
Ο κ. Σγουρός υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι όσα αναφέρει ο κ. Γαλανός είναι ψευδή και συκοφαντικά», τονίζοντας πως σέβεται «απολύτως το θεσμό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα».Όπως είπε ο κ. Σγουρός «το debate δεν συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος ή επικεφαλής ευρωπαϊκού κόμματος, αλλά οι επικεφαλής δυο ευρωπαϊκών θεσμών, δηλαδή ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σουτλς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας και Προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σαμαράς». Συμπλήρωσε δε πως «η αρχική σκέψη της Επιτροπής ήταν το debate να γίνει μεταξύ των επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων, αλλά στην πορεία η Επιτροπή των Περιφερειών έκρινε σκόπιμο να οργανώσει διαφορετικά το πρόγραμμα».

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως με επιστολή του θα τον ενημερώσει «για την αλήθεια των πραγμάτων ώστε να μην δημιουργούνται ψευδείς και παραπλανητικές εντυπώσεις».