02 Φεβρουαρίου 2014

Κίνηση στήριξης στους «58» από διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ

Πολίτες από τον χώρο της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, μετά την άρνηση συμπόρευσης του κόμματος με το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς προχώρησαν στη συγκρότηση της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης.
Όπως αναφέρουν θέλουν συντεταγμένα να συμβάλουν στην υπόθεση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και να εργαστούν για την επιτυχία του ψηφοδελτίου της στις ευρωεκλογές.

«Η υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε χώρο σύνθεσης, σταθερότητας και προοπτικής. Η Πρωτοβουλία των «58+» που μετασχηματίζεται σε Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη εκφράζει αυτή τη στιγμή το μοναδικό υπαρκτό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη μεταρρυθμιστική Αριστερά και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, το φιλελεύθερο κέντρο και τη ρεαλιστική Οικολογία» αναφέρουν.
«Εμείς πολίτες που κινούμαστε στο χώρο της Ανανεωτικής & μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, θλιβόμαστε από την απόφαση του κόμματος να γυρίσει την πλάτη σ’ αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική. Διαπιστώνουμε επίσης ότι η άρνηση συμπόρευσης με το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς συνοδεύεται από τη διεκδίκηση μιας «εύκολης» θέσης στο ετερόκλητο στρατόπεδο του λαϊκισμού» προσθέτουν.
Την περασμένη Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εκλέχθηκε το συντονιστικό της κίνησης το οποίο ανέλαβε μέσα στο επόμενο διάστημα να οργανώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και μελών της κίνησης. Το συντονιστικό της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης απαρτίζουν οι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης.
* Η ΔΗΜΑΡ δεν θα κατέβει,ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε κάτω από την «ομπρέλα» των «58», στις Ευρωεκλογές, αλλά «αυτόνομα με τις συμμαχίες της», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.