18 Ιανουαρίου 2014

Ο Ρακιντζής στο Πειραϊκό Σύνδεσμο

Ετοιμόρροπο είναι ένα παλιό οίκημα στον Πειραιά αν και -εδώ και δέκα χρόνια- έχει διατεθεί στον Πειραϊκό Σύνδεσμο κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ απο το ΕΤΕΡΠΣ για την αναπαλαίωση του.
Το ποσό του ενός εκατομμυρίου δόθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο το  2004 για την αναπαλαίωση του διατηρητέου αυτού κτιρίου στην οδό Καραΐσκουαλλά είναι φανερό ότι δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά για συντήρηση. Δύο σιδερένιοι δοκοί στηρίζουν μόνο τη μπροστινή πύλη του οικοδομήματος για να μην πέσει στα κεφάλια των περαστικών.
Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο της  διασπάθισης δημοσίου χρήματος ερευνά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.
Η καταγγελία έφτασε στα χέρια του Επιθεωρητή από μέλος του Πειραϊκού Συνδέσμου που σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζει από μέσα πρόσωπα και καταστάσεις.
Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το κτίριο αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ έχει γίνει και στέκι ναρκομανών. Για την εκταμίευση των χρημάτων δόθηκε εντολή  το 2004 με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ο Πειραϊκός Σύνδεσμος ισχυρίζεται πως βρίσκεται στη διάθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να του δώσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία που σχετίζονται με την υλοποίηση των αναπλάσεων, καθώς υπάρχει ο φάκελος που αποδεικνύει το πού και το πώς διατέθηκαν τα χρήματα.
Ο Πειραϊκός σύνδεσμος είναι ΝΠΙΔ με μεγάλη περιουσία από δωρεές  και εισφορές εφοπλιστών και επιφανών Πειραιωτών. Τα χρήματα τα διαχειρίζεται το διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται από τα μέλη του συνδέσμου και παρέχει τις υπηρεσίες του αμισθί.
Σύμφωνα με την καταγγελία η διοίκηση είχε αναθέσει σε δύο υπερήλικες ταμίες την διαχείριση των χρημάτων οι οποίοι ουσιαστικά είχαν αποκλειστεί λόγω ηλικίας για τις εκάστοτε εισπράξεις και πληρωμές του Συνδέσμου.