30 Ιανουαρίου 2014

Δ.Κατσικάρης : Επιθεώρηση στα έργα της Τροιζηνίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, επιθεώρησε τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στο Δήμο Τροιζηνίας. Συγκεκριμένα:
• Το μεγάλο έργο της κατασκευής της μεγάλης Λιμνοδεξαμενής Καρατζά, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ και χωρητικότητας 450.000 κυβικών νερού, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου και όπως διαπιστώθηκε λειτουργεί κανονικά.Η δεξαμενή η οποία λύνει οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής, ήδη γεμίζει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Για την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της Λιμνοδεξαμενής, ήδη χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και δημοπρατείται και το έργο «Κατασκευή Αγωγού Άρδευσης Καρατζά», προϋπολογισμού 642.000 ευρώ.
• Τα δύο έργα κατασκευής εξωτερικών αγωγών ύδρευσης, των οικισμών Καρατζά - Αγίας Ελένης - Άνω Φαναρίου προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε και Άνω Φαναρίου - Δρυόπης - Καλλονής προϋπολογισμού 2.350.000 ευρώ που ολοκληρώνεται σε δύο μήνες με τα οποία λύνεται το πρόβλημα μεταφοράς νερού στις ορεινές και παραλιακές περιοχές του Δήμου.
• Το μεγάλο έργο της βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπης - Γαλατά, προϋπολογισμού 34.100.000 ευρώ, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν με επιτυχία. Με την υλοποίηση του έργου αυτού επιτυγχάνεται η ασφαλής προσβασιμότητα στην Τροιζηνία, τον Πόρο και την Ύδρα, και η τόνωση της τουριστικής κίνησης.
• Το έργο της ανάπλασης του παραθαλάσσιου μετώπου του Γαλατά, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, που παραδόθηκε και αναβαθμίζει την παραλία της πόλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παρουσία και η δράση της Περιφέρειας Αττικής σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Τροιζηνίας και το Δήμαρχο Γιάννη Σαμπάνη επισφραγίζεται με μια σειρά πολυσήμαντων έργων αναπτυξιακών υποδομών. Με την περάτωση της Λιμνοδεξαμενής Καρατζά, τα έργα του δικτύου ύδρευσης και το νέο έργο της κατασκευής του αγωγού άρδευσης, δίνουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της ύδρευσης και της άρδευσης με σεβασμό στο περιβάλλον. Με το μεγάλο έργο της οδοποιίας στον κεντρικό άξονα, διευκολύνουμε την ασφαλή και πιο γρήγορη πρόσβαση στην ευρύτερη Τροιζηνία, τον Πόρο, αλλά και την Ύδρα, σε μια εποχή που οι θαλάσσιες μεταφορές όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά βαίνουν μειούμενες απειλώντας την τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Με το έργο της ανάπλασης στην παραλία του Γαλατά που παραδόθηκε, αναβαθμίζουμε και αναδεικνύουμε το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης.
Υλοποιούμε και στην Τροιζηνία έργα ουσίας που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα και αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «με έργο πάμε μπροστά», έχει αντίκρισμα αλήθειας. Σε μια δύσκολη εποχή που οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την κεντρική διοίκηση, εμείς μπορούμε να τους κοιτάμε κατάματα, γιατί είμαστε στο πλευρό τους».