24 Ιανουαρίου 2014

Aρχίζει το ράλι στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές -Ποια ονόματα παίζουν για τους μεγάλους δήμους & τις περιφέρειες

 «Συστράτευση των κεντρικών πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική μάχη στις 13 περιφέρειες» εισηγήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας, για την ανάδειξη των υποψηφίων περιφερειαρχών.
Με σαφή στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει δυνάμεις, ο κ. Τσίπρας έστειλε επί τοις ουσίας το μήνυμα ότι «όλοι πρέπει να βοηθήσουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών», ενώ τα ονόματα των υποψηφίων θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 1-2 Φεβρουαρίου.
Για την περιφέρεια Αττικής εξακολουθεί να «παίζει» δυνατά το όνομα της Σοφίας Σακοράφα, όπως δυνατά για το δήμο Πειραιά παίζει και το όνομα του Θοδωρή Δρίτσα.

Για το δήμο Αθηναίων ο κ. Τσίπρας φέρεται να είχε και νέο γύρο επαφών με τον Θάνο Μικρούτσικο, όπως και με τον Λάκη Λαζόπουλο, -που είχαν αρνηθεί στις πρώτες κρούσεις που τους έγιναν-, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφια για τον εν λόγω δήμο.
Δύσκολα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη , μετά την άρνηση του καθηγητή Άρη Καζάκου, ενώ σημαντικές αντιδράσεις συναντά η στήριξη του ανεξάρτητου υποψήφιου περιφερειάρχη, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με «καθαρή γραμμή» ενάντια στο μνημόνιο και στις επιλογές της κυβέρνησης, γι' αυτό και αναζητεί προσωπικότητες που θα μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.
 iefimerida.gr