15 Δεκεμβρίου 2013

Επανεκλογή Φ.Κουβέλη στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ

Με την επανεκλογή του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του κόμματος.
Ο Φ. Κουβέλης απέσπασε το 81,21% των ψήφων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έλαβε 778 ψήφους, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 169 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.
Ο πρόεδρος του κόμματος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΗΜΑΡ εξέρχεται από το συνέδριο «πιο δυνατή στην καινούργια πορεία της», ως «ένα κόμμα ενωμένο, ένα κόμμα ενισχυμένο και εμπλουτισμένο από τις απόψεις, τις θέσεις, τις προτάσεις και τις αποφάσεις των μελών του».

Κατά τη δευτερολογία του στο Συνέδριο, ο Φ.Κουβέλης έκανε αναλυτικό απολογισμό της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Τα βέλη στράφηκαν κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του και εμμέσως κατά του Ευ.Βενιζέλου, όταν διαπίστωσε ότι «δεν μας ήθελαν στην κυβέρνηση» επειδή είχε αποτραπεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ και  εξασφαλίστηκε η εκταμίευση των δόσεων. 

Σε σχέση με την πρωτοβουλία των «58», είπε ότι δεν θα αναφερθεί αναλυτικά επειδή επιθυμεί να αποφύγει τις εντάσεις. Εξήγησε ότι δεν πήγε στο Ακροπόλ επειδή το κόμμα είχε λάβει άλλες αποφάσεις για τη στρατηγική συμμαχιών του και ότι η παρουσία του εκεί θα έδινε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία. 

Για πρώτη φορά διατύπωσε επικρίσεις για τα δύο μέλη του κόμματος (Στ. Λιβαδάς και Γερ. Γεωργάτος) που συμμετέχουν στη Συντονιστική Γραμματεία των «58», αψηφώντας την επίσημη γραμμή του κόμματος. «Φανταστείτε την εικόνα αν άλλα δύο μέλη του κόμματος συμμετείχαν σε μια άλλη κίνηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς», είπε.  

Επιπλέον έδωσε τέλος και στα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τρία χρόνια δεν φύγαμε από πολιτικό καπρίτσιο, αλλά επειδή υπήρχε διαφωνία με το περιεχόμενο της πολιτικής του», επισήμανε. 

Στο τέλος της ομιλίας του, εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας ότι πιστεύει στην αρχή: Ένα είναι το κόμμα, Μία η Κεντρική Επιτροπή, Ένας ο πρόεδρος, «με την έννοια», διευκρίνισε ότι θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει όλες και όλους ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητα των απόψεων. Επίσης σημείωσε ότι στο μέτρο που του αναλογεί εγγυάται την ενότητα του κόμματος.