05 Δεκεμβρίου 2013

Στήριξη Barroso,προς Αθήνα

«Θεωρώ ότι είμαστε στα τελευταία μίλια του μαραθωνίου, δεν είναι η στιγμή για χαλάρωση των προσπαθειών, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει και οι θεατές που παρακολουθούν, να μην παραμείνουν αμέτοχοι, αλλά να προσφέρουν τη στήριξή τους προκειμένου να ολοκληρωθούν επιτυχώς τα τελευταία μέτρα του μαραθωνίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Η δήλωσή του αυτή ερμηνεύεται ως σαφές μήνυμα με αποδέκτες τόσο την Αθήνα όσο και τους ευρωπαίους εταίρους. Ο κ. Μπαρόζο εξέφρασε την υποστήριξη της Κομισιόν στις προσπάθειες του ελληνικού λαού, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα «έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο στην διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η σκληρή εργασία ανταμείβεται, η Ελλάδα θα εξέλθει από την ύφεση το 2014 και είναι στο σωστό δρόμο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι οι προσπάθειες θα φέρουν καρπούς, καθώς, όπως αναμένει, οι επενδυτές θα επιδείξουν τώρα ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι το κλίμα θα βελτιωθεί περαιτέρω με τη βοήθεια της Κομισιόν και την ολοκλήρωση της επανεκκίνησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. «Θα σταλεί έτσι ένα θετικό μήνυμα στους δυνητικούς επενδυτές, ότι η Ελλάδα είναι ανοικτή για επενδύσεις», τόνισε.