09 Νοεμβρίου 2013

Cosco οσμή σκανδάλου διαφθοράς! Απαγόρευση εξόδου από την χώρα στον Captain Wei Jiafu

Η China Cosco Holdings, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην Κίνα, δήλωσε πως ανώτατο στέλεχός της βρίσκεται υπό έρευνα από τις κινεζικές αρχές. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Xu Minje, ο οποίος «βρίσκεται υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές» όπως αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της Cosco προς το χρηματιστήριο της Σαγκάη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Beijing Times, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι αρχές έχουν επίσης απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα στον πρώην πρόεδρο της COSCO Group, Wei Jiafu.
Κινεζική ιστοσελίδα για το ναυτιλιακό κλάδο ανέφερε πως ο Xu ερευνάται από τις αρχές για διαφθορά. Επισημαίνεται ότι ο Xu θεωρείται βετεράνος και ένα από τα ισχυρά ονόματα του κινεζικού ναυτιλιακού κλάδου και βρίσκεται στην Cosco περισσότερο από τρεις δεκαετίες.
Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες ως προς την υπόθεση, αλλά διαβεβαίωσε πως δεν επηρεάζεται η λειτουργία της. Η αντίδραση των αγορών πάντως, ήταν άμεση με τη μετοχή της Cosco να υποχωρεί κάποια στιγμή κατά 6,9%.
Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jiping έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως η μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι η διαφθορά.