30 Νοεμβρίου 2013

Καρύδης: «Ταλιμπάν» ο Σεραφείμ

«Λυπάμαι για τον μητροπολίτη Πειραιώς, που συμπεριφέρεται όχι ως ιερέας της Ορθοδοξίας, που σημαίνει αγάπη και αλληλεγγύη, αλλά ως ταλιμπάν και μουτζαχεντίν, που σημαίνει φανατισμό, διχασμό και μίσος. Αισθάνομαι άτυχος που δεν είμαι βουλευτής Πειραιά για να με αφορίσει», σχολίασε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, αναφορικά με τις απειλές Σεραφείμ για όσους υπερψηφίσουν την μεταρρύθμιση του καθεστώτος για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ώστε να είναι εφικτό και για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει θέση όπως έκανε και με το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου έκανε μηνύσεις μαζί με τους Χρυσαυγίτες βουλευτές για τη θεατρική παράσταση στο Βοτανικό (Corpus Christi), ενώ στη συνέχεια έκανε πίσω και κατήγγειλε τη ΧΑ ... το Σύμφωνο είναι ένα θέμα που αφορά τις σχέσεις του πολίτη με το κράτος, δεν έχει καμία δουλειά η Εκκλησία, άλλωστε έπρεπε να το είχαμε κάνει από το 2008», τόνισε ο κ.Καρύδης.
Η υπόθεση είναι κομβική και για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, κατά τον ίδιο, καθώς «τώρα του δίνεται μια καλή ευκαιρία να αποδείξει αν πράγματι μετέχει σε αυτή την κυβέρνηση με ιδεολογική συγκρότηση και αυτονομία ή αν είναι εξάρτημα της ΝΔ. Θα περιμένω να δω πως θα χειριστεί το θέμα αυτό και εξ αυτού θα προκύψουν χρησιμότατα συμπεράσματα», όπως ανέφερε σε άλλη του ανάρτηση στο facebook ο ίδιος.
Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του κατά των συναδέλφων του στη Νέα Δημοκρατία: «Διαβάζω ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να έρθει διότι οι βουλευτές της ΝΔ φοβούνται αντιδράσεις. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι δεν μ' ενδιαφέρει ουδόλως η στάση των μουλάδων της ΝΔ», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.