10 Νοεμβρίου 2013

«Ο Κόκκινος Κάβουρας»: Το νέο μυθιστόρημα του Μίμη Ανδρουλάκη

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη είναι γεγονός. Τίτλος του, «Ο Κόκκινος Κάβουρας». Κυκλοφορεί την ερχόμενη βδομάδα από τις εκδόσεις Πατάκη και το πρώτο κεφάλαιο προδημοσιεύει κατ΄αποκλειστικότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πρόκειται για μυθιστόρημα 210 σελίδων με θέμα τον κόσμο των πληροφοριών και τον αδίστακτο αγώνα των μυστικών υπηρεσιών να διεισδύσουν στις απόρθητες περιοχές κρατών και κομμάτων για να μάθουν τα πάντα. Πώς; Χρησιμοποιώντας τον πλέον πανάρχαιο τρόπο, δηλαδή τον προδότη άνθρωπο αλλά και τις εξελιγμένες μορφές τεχνολογίας, χάρη στις οποίες το σύστημα της πληροφοριακής εξουσίας μπορεί να κρυφακούει αρχηγούς κρατών, ηγέτες κινημάτων, καθοδηγημένες ερωμένες, αθυρόστομες συζύγους υπόπτων και χρήσιμους επιστήμονες.
Ο συγγραφέας αρχίζει το βιβλίο με μια ιστορία, που αιφνιδιάζει. Τον Ιανουάριο του 1983, επί «Αλλαγής», ο αρχηγός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ενημερώνει τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος, Χαρίλαο Φλωράκη, πως στα ανώτατα κλιμάκια του Κόμματος εργαζόταν εδώ και χρόνια πληρωμένος πράκτορας παριστάνοντας τον σεμνό και εργατικό κομμουνιστή.